Българката бе извадена мъртва след гмуркане със съпруга си в района на залива Торонеос, Халкидики, а в интензивно отделение на болницата „Свети Павел“ в Солун по спешност е настанен съпругът й, пише в. "Български новини".

Трагедията с българското семейство водолази разтърси Гърция, отбелязва изданието.

Двойката се е опитала да подобри световния рекорд на дълбоко гмуркане.

По информация от бреговата охрана става дума за двойка българи на възраст 47 и 45 години, които по време на спускането си са се почувствали зле.

Както посочи директорът на Бърза помощ в Солун Хриса Мацикуди, 45-годишната жена, неизвестно по каква причина, е получила дезориентация, което е довело до удавянето й.

„Въпреки усилията на лекаря, който е присъствал на гмуркането на двойката, не е успял да я върне към живот“, добави Мацикуди.

47-годишният мъж също се е почувствал зле в морето и според директора на Бърза помощ, членовете на водолазната група, която ги наблюдавала, постепенно го е извадила на повърхността.

„Процесът по гмуркане е продължил около 3 часа и веднага щом е бил изваден, е транспортиран с лодка до пристанището на Порто Карас, където с хеликоптер е прехвърлен в Солун, в болница“ Св. Павел", каза директорът Бърза помощ.