Протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията, която насочи сълзотворен газ срещу тях рано сутринта, предаде АФП, цитирана от "Фокус".
На обяд имаше  сблъсъци на площад „Синтагма” пред гръцкия парламент, предаде РИА Новости.
Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти, които се опитаха да нахлуят в сградата на парламента.

От вчера в страната има 48-часова обща стачка. Демонстрациите в центъра на Атина прераснаха на места в насилие, при сблъсъците в Атина бяха ранени 46 души, сред които 37 полицаи.

Гръцкият вицепремиерът Теодорос Пангалос заяви по-рано, че може да бъдат изпратени танкове на улиците, за да се предотврати хаоса, ако законът не успее да премине и започне теглене на депозити, пише „Индипендънт”, цитиран от "Фокус".

Парламентът ще гласува следобед като отделен параграф средносрочната бюджетна програма за 2012-2015 г., включваща нови мерки за икономии на стойност 28,4 милиарда евро и ускорена приватизация за 50 милиарда евро.

Еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Оли Рен предупреди вчера, че приемането на програмата в парламента е единственият начин да се избегне непосредствен дефолт. Падежите по дълга, които Гърция няма да може да посрещне без нов транш, са на 15 юли.

Премиерът Георгиос Папандреу разполага с крехко мнозинство от пет гласа в 300-местния парламент.
Консервативната опозиция категорично отказва да подкрепи мерките, въпреки призивите от ЕС за национално единство.

Последна актуализация в 15,40 ч.