Искането се съдържа в писмо, публикувано в гръцката преса, което, както се твърди, било изпратено на представителите на Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия. "Вие застрашавате демокрацията в Гърция и оцеляването на нейния народ", се казва в писмото.

От публикациите в гръцките медии става ясно, че профсъюзът на полицейските служители иска заповед за арест от гръцкия държавен прокурор. Хиляди листовки с "Издирвани" бяха разпространени в гръцката столица. В тях се предлага награда от 1 евро за всеки, който задържи "тройката".

В същото време Гърция от днес е бъде парализирана от 48-часова стачка, обявена от двете най-големи синдикални централи, обединяващи работещите в частния и държавния сектор - ГСЕЕ и АДЕДИ, в знак на протест срещу новите мерки за икономии, които се определят от тях като шокови. Общественият транспорт в страната ще бъде блокиран, влаковете няма да се движат, а корабите ще останат по пристанищата. Учебни занятия също няма да има, тъй като в стачката ще се включат и преподавателите, съобщават гръцките медии.

Късно снощи финансовите министри от еврозоната решиха да отложат за сряда следващата седмица решението си за втория спасителен пакет за Гърция. Това съобщи председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, цитиран от осведомителните агенции, на които се позова БТА. Преди да одобри отпускането на финансовия пакет, който трябва да предотврати гръцкия фалит, Еврогрупата иска парламентът в Атина да ореже бюджетния дефицит за 2012 г. с още 325 милиона евро. Друго условие на Еврогрупата е лидерите на основните партии в Гърция да дадат солидни политически гаранции за прилагането на обещаните реформи.