Издирват се пликове бомби, подобни на този, който се взриви вчера в ръцете на бившия премиер Лукас Пападимос в неговия автомобил, съобщава в. "Етнос", цитиран от БТА.

"Пападимос стана жертва на терористично нападение вчера следобед, докато се е връщал в дома си в квартал Психико в Атина. Той е бил съпровождан от служители на гръцката централна банка и от полицаи от личната му охрана", пише в. "Катимерини", като извежда в заглавие мнение, че "нападателите са искали да убият Пападимос".

Предполага се, че нараняванията са сравнително незначителни, тъй като количеството на взривното вещество в плика е било малко и е минало през скенери.

В. "Авги" нарича "нагъл" терористичния акт.

Като "писмо на страха" определя в. "Ефимерида тон синдактон" плика с експлозиви, които са избухнали, докато бившият премиер го е отварял.

По повод на инцидента в. "Елефтерос типос" пише, че това се случва в една "мрачна Гърция".

"Стига вече", възкликва в. "Та неа", призовавайки да се сложи край на подобни атаки, предприемани периодично от терористи в страната.

Изданията информират още, че полицията е започнала мащабни разследвания във всички посоки, за да открие как пликът бомба е попаднал в ръцете на Пападимос. На този въпрос за момента не е даден окончателен отговор.

Досега подобни атаки се причисляваха към терористичната организация "Заговор на огнените ядра", която преди два месеца изпрати пликове бомби до един гръцки политик, а също до германското финансово министерство и до офиса на МВФ в Париж.