Германски икономист: Гърция остава в реанимацията

stat
13:11  |  19 май 2017 / Редактор Виктор Стефанов / обновено преди 4 минути
Знаме с надпис ”Ципрас, върви си” беше вдигнато пред гръцкия парламент в момент на гласуване на мерките за икономиин
Сн.: БТА


Ако гръцкото правителство не бе приело новите мерки за икономии, призракът на фалита и Грекзита щеше отново да се завърне.
Гърция остава в реанимацията, правителството в Атина пак бе притиснато до стената, смята германският икономист Йенс Бастиан, цитиран от в. "Имерисия" и БТА.

Гръцкият парламент прие снощи нови мерки за икономии, договорени с кредиторите.

Бастиан, който живее и работи в Гърция, твърди, че границите на търпение на гърците са се изчерпали и че това се потвърждавало и от статистическите данни - безработица 23,2 на сто и брутен вътрешен продукт, паднал с 0,1 на сто през първото тримесечие.

В интервю за германското радио Дойчландфунк Йенс Бастиан казва още, че рецептата за Гърция, която е била предписана през последните години, е погрешна и че в случая с тази страна става дума не само за икономическа, но и за социална криза.

За прекомерно високия гръцки дълг икономистът е убеден, че Гърция няма да успее да го изплати и че той е станал още по-голям с взетите от страната международни заеми.

Във връзка с Гърция Йенс Бастиан предлага "промяна в подхода" и че в рамките на тази промяна, според него, ще трябва да се говори и за евентуална "подстрижка" на дълга.

Какво орязва правителството и какво следва от това >>


Последно в Бизнес


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?