Германски икономист: Гърция остава в реанимацията

stat
13:11  |  19 май 2017 | По света / Редактор Виктор Стефанов /  
Знаме с надпис ”Ципрас, върви си” беше вдигнато пред гръцкия парламент в момент на гласуване на мерките за икономиин Знаме с надпис ”Ципрас, върви си” беше вдигнато пред гръцкия парламент в момент на гласуване на мерките за икономиин
Сн.: БТА

Ако гръцкото правителство не бе приело новите мерки за икономии, призракът на фалита и Грекзита щеше отново да се завърне.
Гърция остава в реанимацията, правителството в Атина пак бе притиснато до стената, смята германският икономист Йенс Бастиан, цитиран от в. "Имерисия" и БТА.

Гръцкият парламент прие снощи нови мерки за икономии, договорени с кредиторите.

Бастиан, който живее и работи в Гърция, твърди, че границите на търпение на гърците са се изчерпали и че това се потвърждавало и от статистическите данни - безработица 23,2 на сто и брутен вътрешен продукт, паднал с 0,1 на сто през първото тримесечие.

В интервю за германското радио Дойчландфунк Йенс Бастиан казва още, че рецептата за Гърция, която е била предписана през последните години, е погрешна и че в случая с тази страна става дума не само за икономическа, но и за социална криза.

За прекомерно високия гръцки дълг икономистът е убеден, че Гърция няма да успее да го изплати и че той е станал още по-голям с взетите от страната международни заеми.

Във връзка с Гърция Йенс Бастиан предлага "промяна в подхода" и че в рамките на тази промяна, според него, ще трябва да се говори и за евентуална "подстрижка" на дълга.

Какво орязва правителството и какво следва от това >>
Последно в По света


Борисов припомнил на Мей как Блеър се извинил за Саддам

Премиерът Бойко Борисов е заявил в Брюксел, че са нужни повече доказателства за вината на Русия за отравянето на Сергей Скрипал и не мисли да отзовава дипломати