Десетки избягаха, други се качиха насилствено обратно във влака или легнаха на релсите в знак на протест.

Унгарската полиция спря първия влак, потеглил за град Шопрон край границата с Австрия, и нареди на мигрантите да слязат в град Бичке, където има център за приемане на мигранти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>>

Всички останали пътници са слезли и са се качили на резервен влак. Мигрантите блъскаха отвън по прозорците на влака и скандираха: "Никакъв лагер, никакъв лагер!".

Унгарската полиция изгони с палки журналистите от железопътната гара в град Бичке, където бе спрян влак с мигранти и я обяви за "зона на операция".

Група от 30-40 мигранти протестират в гарата и отказват да се качат в автобуси, за да бъдат отведени в близкия бежански лагер. Влакът, пълен с мигранти, остава на гарата.
Гарата "Келети" в Будапеща поднови работа тази сутрин, след като беше затворена в продължение на два дни от унгарските власти. 

Янош Лазар, началник на канцеларията на премиера на Унгария Виктор Орбан, заяви на пресконференция, че полицията ще се придържа към всички правила на Шенген и ще извърши необходимите проверки на мигрантите, пътуващи към западните граници на страната.

Лазар добави, че хаосът на източната гара в Будапеща се дължи на противоречивото послание на Германия към сирийските мигранти.

"Това е защото Германия каза на сирийците преди повече от седмица, че ги очаква, канейки ги на наредена маса", заяви Лазар. Той добави, че на следващия ден Германия се е опитала да наложи контрол над мигрантите.

Тази сутрин масовото нахлуване на мигрантите предизвика хаос на гарата. Една група от тях се качи на влак, който се готвеше за тръгване, но не към Западна Европа, а обратно към Сърбия, откъдето повечето мигранти са минали.
Хората слязоха от влака в безпорядък, когато разбраха, че са се объркали.

Хиляди мигранти от Близкия изток и Африка са блокирани на гарата, откакто унгарските власти обявиха във вторник, че няма да им позволят да продължат пътуването си.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза днес, че Европейският съюз очаква да регистрира над 500 000 нередовно пристигнали хора на външните граници на общността тази година. По думите му ЕС ще изпълни своите отговорности съгласно конвенцията на ООН за бежанците, но "това не може да бъде направено, ако жертваме обществения ред в този процес".

Влаковете от Чехия и Словакия за Будапеща ще бъдат спирани на унгарската граница. Железопътните компании на Чехия и Словакия заявиха, че унгарските им колеги са ги уведомили, че на пътниците ще бъдат предоставяни алтернативни начини за придвижване до Будапеща.

Австрийската полиция каза, че бежанците, които пристигат от Унгария във Виена, няма да бъдат проверявани или регистрирани и ще бъдат оставяни да продължат пътуването си.