Това съобщи съпругът й Андриян Цаков в личния си профил във Фейсбук. 

Преди около година Мариянна, която е майка на три деца, разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 евро, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция. 

В средата на септември обаче жената получава усложнения - силен кръвоизлив, докато е в София при своите родители. В седем болници обаче отказват да я приемат въпреки състоянието, в което се намира. 

Близките на младата жена са принудени да се обадят в турската болница и лекарите от там пращат линейка, която пристига в София за 5 часа. На 29 септември Мариянна е оперирана в Турция, но въпреки усилията на медиците там, вчера губи битката за живота си.

"Много ми е трудно да го напиша и все още отказваме да повярваме. Мариянка ни напусна, вече е ангел. Благодарим на всички, които отвориха сърцата си за нея. Погребението е в събота от 12 часа на Централните градски гробища в Габрово. Почивай в мир, Мариянна, а в сърцата ни - ще живееш винаги!", написаха модераторите на страницата "Да помогнем на Мариянна" във Фейсбук.