Общо 7 са населените места без ток. Бедственото положение, обявено на 25 октомври, остава в сила. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Размерът на щетите, нанесени от тежкия и мокър сняг, още не може да бъде установен.

Общината ще поиска помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и ще се надява на бързото им получаване предвид наближаващите зимни месеци, съобщиха от администрацията.

Сред основните приоритетите в бюджета на общината за 2015 година ще бъде инвестиция за обновяване на техниката на общинското предприятие "Благоустрояване", както и закупуването на машини за почистване на тротоарите.

Заради поройни дъждове, замътили водата в чашата на язовир "Христо Смирненски" преди седмица, водата в Габрово все още е негодна за пиене и за готвене.

Бедственото положение в община Севлиево е отменено

Със заповед на кмета на Севлиево Иван Иванов бедственото положение в общината е отменено. Тежката зимна обстановка, породена от интензивния снеговалеж, постепенно се нормализира.

Пътищата в района са проходими при зимни условия, автобусите от общинската, областната и републиканската транспортна схема вървят по разписание, възстановени са учебните занятия.

Без ток все още са селата Сенник, Млечево и Боазът. За окончателното възстановяване на електрозахранването в общината и утре продължават работа 16 екипа на фирма "Енерго Про", сред които има подкрепления от Добрич, Варна, Шумен и Горна Оряховица.

Вода няма в части от селата Кастел, Попска и Агатово.

Комисия от администрацията започва оценяване на щетите, нанесени от проливните дъждове и обилния снеговалеж.