Крадците са проникнали на територията на базата, след като изрязали част от метална ограда, съобщиха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на източници, близки до разследването.

След това разбили вратата на склада и изнесли взривните устройства, предаде БТА. Полицията издирва извършителите.

Френското радио "Европа 1" съобщи, че кражбата е била извършена в неделя вечер. Медията посочва, че следователите опитват да установят дали не е била открадната и друга военна техника.

Базата е логистичен обект на френските сухопътни войски, в който има складове за боеприпаси, техника и оръжия за военните операции в Африка.

За кражбата са уведомени президентът Франсоа Оланд и правителството, а в момента разследването се съсредоточава върху версия за действия на организираната престъпност, въпреки че не е изключено кражбата да е извършена от терористи, посочва още "Европа 1".

На 26 юни 35-годишният Ясин Сали обезглави своя работодател, след което предизвика експлозия в завод край Лион. По време на разпитите Сали отричал, че в престъплението му е имало религиозен мотив.
Той обаче не дал никакви обяснения защо до отрязаната глава на работодателя си, която закачил на оградата на завода, имало две знамена с ислямски надписи, нито защо е викал: "Аллах е велик", когато се опитвал да отвори бутилки с газ в атакувания завод.