Това е съобщил пред Франс прес източник, близък до френското вътрешно министерство, предаде БТА. Той не е уточнил дали тази заплаха все още е в сила.

В сряда вечерта се наложи властите да евакуират 2500 туристи от Айфеловата кула заради сигнал за бомба. Той обаче се оказа фалшив.

Съобщено беше също, че в края на миналата седмица френските служби за сигурност са тръгнали по следите на жена, за която има подозрения, че готви самоубийствен атентат в столицата, но без да се прави пряка връзка със засилването на опасността, съобщи БГНЕС.

Френски представители предупреждават за евентуален атентат вече от 10 дни насам. Шефът на контраразузнаването Бернар Скарсини увери преди седмица, че заплахата от атентат на френска територия "никога не е била толкова голяма". В събота той спомена за "голяма терористична заплаха над Франция", като се позова на "информации, които взаимно се потвърждават", и припомни отвличането на петима французи в петък в Северен Нигер.

Вчера вътрешният министър Брис Ортфьо потвърди и уточни, че "заплахата се е очертала току-що".
Смята се, че терористичната атака се планира от групировката „Ал Кайда в ислямския Магреб”.

АФП припомня участието на френски контингент в операциите в Афганистан и атаката на френски командоси срещу база на "Ал Кайда в ислямския Магреб" през юли. Освен това, миналата седмица беше приет закон, който забранява носенето на бурка и никаб на обществени места.
Днес съвсем не липсват причини мюсюлманските екстремисти да изберат за мишена Париж, заключава агенцията.