Според говорителя на руския президент обаче, все още  е рано да се говори за създаването на обща коалиция, съобщи БНР.

"Военните на Русия и Франция ще се срещнат", отбеляза говорителят на руския президент Дмитрий Песков  в интервю за известното телевизионно предаване "Съботни вести".

Те разискват алгоритъма на взаимните действия, допълни още той.
Руската страна държи вратата отворена за взаимодействие на всякакво равнище, за което би била готова оглавяваната от САЩ коалиция, но ние не виждаме взаимна готовност, изтъкна Песков.

Той коментира, че някои страни са започнали да се отдръпват от "позицията на натиска", свързана с искането за незабавно оттегляне на Башар Асад от властта в Сирия.

"Сега, когато по-голямата част от Сирия е под контрола на ИДИЛ, "Ан Нусра" и другите терористичните и екстремистки организации, не е много реалистично да се произвеждат някакви избори", отбеляза още говорителят на руския президент.

Да говорим за политическо решение също не е много реалистично. И единствената сухопътна сила, която се бори с тероризма, са сирийските въоръжени сили, подчерта Дмитрий Песков.

Руския крайцер "Москва", който е край бреговете в Сирия влезе вече в контакт с френския самолетоносач "Шарл де гол" по поръчение на президента Владимир Путин.

Преди дни, преди посещението на френския президент Франсоа Оланд в Русия, на еднодневно посещение беше неговият специален съветник по сигурността, което показва, че сближаването между Париж и Москва е факт по отношение на решаването на сирийската криза и стабилността в тази част на света.

Засега Русия и Франция се договориха да нанасят удари само по терористите, а не по групировките, които също се борят с тероризма