Те са от провинцията, тук няма място за тях, категорични са ромите от София, съобщи bTV.

Преди два дни стана ясно, че френското правителство е решило да бъдат депортирани български и румънски роми, нарушили обществения ред в страната.
От Европейската комисия заявиха, че всяка страна от ЕС е свободна да предприема каквито мерки реши, за да опази обществения си ред.

Жителите на софийските ромски квартали казват, че във Франция няма хора от софийските махали. Във Франция са заминали хора от селата, които нямат препитание тук, убедени са ромите от квартал „Филиповци”.
Те смятат, че софийските роми са хора от по-различен калибър, в сравнение с ромите от провинцията, които припечелват във Франция.

"Вижте какви цигани имаме. Тия цигани къде ги дават по Франция, нямаме тук такива цигани. Те са от селата. Нямаме място тука за тях", категорични са пред медията жители на кв. "Филиповци".

Ромите се похвалиха със спортните си постижения и се разграничиха от чергарите във Франция, които са изоставили семействата си у нас.
Въпреки че категорично няма да приемат в махалите си чуждестранни гости, те с интерес следят развръзката на случая във Франция.