Сега в Булонската гора в храстите и по алеите се виждат нови лица - проститутки, дошли от Румъния и България, а неотдавна дори и момичета от Испания.

Из 848-те хектара гори ден и нощ обикалят 180 секс труженички и труженици, хомосексуалисти, травестити и "класически" проститутки. Повечето от тях досега бяха от Централна и Южна Африка и Латинска Америка. "Новите момичета от България и Румъния са по-млади, упражняват занаята на по-ниски цени от старите труженички. Освен това те се ползват с подкрепата на много добре организирани мрежи.

Румънките и българките не спазват правилата, възмущава се 50-годишна професионалистка от Булонския лес.
Тя припомня, че заради кризата все по-трудно се упражнява най-древната професия на планетата. Клиентите се пазарят, не искат да плащат много, а момичетата от Изтока само влошават нещата, като искат с 20-30 евро по-малко от останалите проститутки, пояснява проституткара.
Нейна колежка подчертава, че момичетата от Източна Европа не работят сами, а са надзиравани.

От края на миналата година една от алеите на Булонския лес - Лоншам, е запазена територия на румънските проститутки. Още в ранния следобед, а понякога дори по-рано коли с млади румънки спират на алеята. Момичетата излизат на групи и заемат позиции край пътя. Те гледат да не се смесват с останалите проститутки.
Наблизо винаги има мъже от мрежата, които ги следят и яростно отстояват позициите на момичетата, а после прибират спечелените от тях пари.

Балканските мрежи, появили се в Булонския лес, са изключително добре организирани, потвърждава парижки полицай и посочва, че често това е семеен бизнес. Понякога младите са принудени да проституират от собствените си родители.

Преди няколко месеца млада румънка, принудена да проституира от съпруга си, се оплакала в полицейското управление на Шестнайсети парижки район.
Съпругът й я заплашвал, че ще й вземе децата, останали в Румъния, ако откаже да проституира. Мъжът бил арестуван след оплакването на румънката, посочва "Паризиен".