Ранени са 11 души, от тях двама тежко, но без опасност за живота, съобщава източник близък до разследването, цитиран от Франс прес и БТА.

Нападението беше извършено около 20 часа (19 по Гринуич) вчера в центъра на Дижон. Извършителят е арестуван. 

"Мъжът е роден през 1974 г. и има типичен профил на неуравновесен човек", съобщава източникът. Според него извършителят е бил пациент на психиатрична болница.

Вижте снимки >>>

"За момента исканията му остават неясни", добавя същият източник. Той е заявил, че е действал за децата на Палестина.

Нападението се случи ден след нападението на полицейско управление в град Жуе-ле-Тур. Тогава нападателят рани трима полицаи с нож, като също крещеше "Аллах акбар", припомня АФП. Снощи вътрешният министър Бернар Казньов заяви пред френски медии, че нападателят в Жуе-ле-Тур, който е приел исляма, изглежда също е бил психически нестабилен.

Френският президент Франсоа Оланд днес призова държавните служби към „изключителна бдителност”.
Не трябва да се поддаваме на паниката”, подчертал Оланд по време на заседание на правителството, цитиран от АФП и "Фокус".

През октомври палестинец се вряза с колата си в група хора на трамвайна спирка в Ерусалим, при което загина тримесечно момиченце.

Съвременните екстремисти не са заблудили се, а психично болни хора, които не може да бъдат излекувани, а само унищожени. Това са хора, които са поели път срещу исляма, своя народ и закона.” Това заяви президентът на Чечня Рамзан Кадиров, цитиран от РИА Новости и "Фокус".