Предполагаемият организатор на атентатите в Париж Абделхамид Абауд, който беше ликвидиран преди седмица в Сен Дени, е планирал да извърши самоубийствен атентат с помощта на съучастник в парижкия бизнес квартал Дефанс, предадоха световните агенции, като цитираха прокурора на Париж Франсоа Моленс.

Нападението е трябвало да бъде извършено в седмицата след атентатите в Париж, в които загинаха 130 души.

Разследващите нападенията от 13 ноември са установили освен това, че Абауд се е върнал на сцената на престъпленията след атентатите.

"След терористичните нападения Абауд се е върнал на местопрестъпленията, по-конкретно в концертната зала "Батаклан", каза Моленс.

В същото време от залата били изнасяни телата на жертвите, а на мястото работели служители на специалните полицейски части.

На 13 ноември ислямисти атакуваха ресторанти и кафенета в източната част на Париж, както и концертна зала "Батаклан", а трима терористи се взривиха и край Стад дьо Франс. На 18 ноември Абауд беше ликвидиран с братовчедка си и неидентифициран засега терорист в апартамент в Сен Дени, северно от Париж.

Абауд и негов съучастник е трябвало да извършат самоубийствения атентат в Дефанс или на 18, или на 19 ноември, каза Моленс.

НА ФОКУС: ”Аллах ме избра”