Американският войник от военновъздушните сили Спенсър Стоун, който беше приветстван като герой за това, че помогна да бъде обезвреден въоръжен нападател във влак във Франция през август, беше сериозно ранен, след като беше наръган с нож при пиянско сбиване пред бар в Калифорния, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

23-годишният Стоун е бил намушкан няколко пъти в горната част на тялото и е настанен в болница. Той бил излязъл с приятели. Полицията заяви, че двамата нападатели избягали с кола. Засега никой не е арестуван.

Според властите случаят не е свързан с тероризъм и няма нищо общо с инцидента във Франция.

Заедно с двамата свои приятели Алек Скарлатос и Антъни Садлър Стоун беше награден от френския президент Франсоа Оланд с ордена на Почетния легион - най-висшето държавно отличие на Франция.

Нападателят от марокански произход рани трима души във влака на 21-ви август, двама от които бяха в критично състояние. Известният френски актьор Жан-Юг Англад пострада при стрелбата, но без опасност за живота.

Американските военнослужещи обезоръжили нападателя, след като го чули как зарежда оръжието си в тоалетната. Оказало се, че той разполагал с автомат "Калашников" и автоматичен пистолет. Двамата морски пехотинци и техния спътник били в цивилно облекло и обезвредили мъжа,след като той стрелял по единия от тях с автоматичен пистолет.