Александров е директор на фонда от 3 г.
Той коментира за "Капитал", че е разбрал за уволнението си днес от личния състав и не е бил запознат с мотивите за решението.

За БТА уточнява, че е освободен по чл. 19 от Закона за администрацията.

Миналия петък изпратил доклад до министъра на здравеопазването Таня Андреева и приложил документи към него, с които опровергава нарушения, открити при проверка на Инспектората към Министерството на здравеопазването във фонда.
По думите му заповедта за прекратяване на трудовите му правоотношения е от четвъртък миналата седмица и допусна, че докладът му не е прочетен от компетентните лица.

Александров ще се консултира с юристи и, ако отстраняването му от поста е неправомерно, ще заведе дело срещу Министерството на здравеопазването.

От неправителствения сектор определиха уволнението като притеснително и изненадващо.

Докладът

На сайта на МЗ следобед бе публикуван доклад с резултатите от проверката на инспектората във фонда, извършена по заповед на служебния министър на здравеопазването Николай Петров.

От него става ясно, че инспекторатът е открил нарушения и се препоръчва да се извърши финансова инспекция на цялостната дейност на "лечебното заведение" от Агенция за държавна финансова инспекция.
Заради нарушения на трудовото законодателство се предлага да бъде сезирана и „Главна инспекция по труда“.

При проверка на сключените през 2012 г. и 2013 г. от директора граждански договори, не е имало предварителен контрол, предаде Дарик.
Сумите по тези договори са платени, преди да е приета извършената работа, като датата на сметката за изплатени суми в много случаи предхождала датата на изготвяне на отчетите с повече от месец.

По част от проверените граждански договори пък е извършено плащане, без да е представен никакъв отчет за приемане на извършената работа, поради което нямало достатъчно яснота за изпълнението на възложените дейности.

В доклада пише, че към момента на назначаването му Александров има участие във фирма и е неин управител, макар че по Кодекса на труда е подписал декларация, че няма асоциации със служители, фирми и партии, когато встъпва като директор, пише "Дневник".
Той е подал декларация по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, в която съобщава за участието си в юридическото лице.

Александров е управител и съдружник до април 2013 г., но след началото на проверката прехвърлил дела си и е подписал договор за прекратяване на управлението.

От датата на назначаване като директор не бил декларирал имотно състояние.