Учителят Тео, както стана известен, преподава в елитната математическа гимназия "Никола Обрешков" в града. През последните дни обаче протест на родители срещу него изненада обществото, съобщиха kazanlak.com и Нова телевизия.

Причина за недоволството са ниските оценки, които написал в края на учебната година на няколко ученици. Според родители това било така, защото децата им не посещават школата на Теодосиев.
Освен това са недоволни от преподаването и методите му.

Вчера десетина недоволни родители се събраха на символичен протест пред училището.

"Той пише масово двойки на децата, като срочните оценки научаваме едва, когато свърши срока. Не получаваме и контролните, които правят, защото той ги бил архивирал. Не е проблемът в двойката, а в това, че децата не научават нищо. На деца в 9 клас той преподава интеграли, които се учат във висшето образование“, разказа един от родителите. 

Юлия Иванова, майка на деветокласничка, пък се оплака, че дъщеря й е получила двойка по физика в края на годината и това било шок за семейството, което не подозирало, че има проблем по този предмет.

"Не мисля, че тя е безотговорна, тъй като тя е постигнала максимални резултати по другите предмети. Това не е проява на бунт от нейна страна, за да покаже, че не й харесва да учи по физика. Тя полага усилия. Просто не ходи в школата на Тео”, добави жената.

Самият Теодосиев обясни, че няма ученици с по-малко от четири контролни. Вписал по две оценки в дневника преди месеци, а следващите не ги нанасял, за да им даде шанс всеки да излезе по желание на дъската и да ги поправи.

"Има ученици, които не са ходили в школата, а имат шестици”, добави Тео.

Директорът на гимназията Красимир Дамянов заяви, че е запознат с проблема и коментира, че той ще бъде решен така, че да не бъде ощетен нито Теодосиев, нито учениците.

В края на миналата година правителството реши да прехвърли сградата на бившия техникум по хидравлика в Казанлък на община Казанлък, за да може школата по физика на Тео да се премести там. С прибавени 490 000 лева ще бъде построена сградата на нов Национален център за природо-математически науки.

Учениците на Теодосиев печелят престижни международни отличия, а някои от тях учат в едни от най-големите световни университети или вече работят в големи корпорации.