Ройтерс отбелязва, че публикуването на снимките очевидно има за цел да затвърди мъжкарския образ на Путин в момент, когато популярността му намалява.

Снимките показват как руският президент - с бяла тениска, анцуг и маратонки - тренира на фитнес уред. Кадрите напомнят за предишни негови заснети изяви, при които той язди кон гол до кръста, лети със свръхзвуков изтребител и преследва тигър.

Популярността на Путин намалява заради забавянето на икономиката и сриването на рублата, чиято стойност падна наполовина от миналата година в резултат на понижаването на цената на петрола и западните санкции заради ролята на Русия в украинската криза.

След тренировката в черноморската президентска резиденция "Бочаров ручей" Путин и Медведев бяха показани по телевизията да пекат месо и да пият чай, с което беше допълнена здравословната картина.

Рейтингът на руския президент продължава да е висок според западните стандарти. Проучване, публикувано в петък във в. "Ведомости", показа, че през август 72 процента от руснаците биха гласували за Путин - за сравнение през май този дял беше 76 на сто.

По данни на социологическия център "Левада" обществената подкрепа за Путин е била 61 процента през ноември 2013 г. - най-ниското ниво от 2000 г., когато той за първи път беше избран за президент, но се е повишила до над 80 процента в началото на миналата година, след като руснаците одобриха действията му в Украйна.