От Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че сигналът за смъртоносно простреляния мъж на алея в парк "Лаута" е подаден около 9 часа.

Тялото е открито от случайни минувачи, а кучето на убития е било до него, съобщиха Plovdiv24 и "Трафик Нюз".

В момента на местопроизшествието се извършва оглед от криминалисти на Областната дирекция на МВР, а районът е отцепен.  Предприети са активни оперативни и издирвателни действия.

Мъжът е убит с един изстрел в сърдечната област.

По думите на зам.-окръжния прокурор на Пловдив Галин Гавраилов застреляният Данаил Божилов е имал бизнес със соларни студия. Той живеел в пловдивския район "Тракия" от 10 години и всяка сутрин разхождал в парка своето куче. Убитият е родом от Дупница и не е криминално проявен.

42-годишният Данаил е бивш гребец. Завършил е спортното училище на ЦСКА в София с профил "Академично гребане". Има дъщеря.

Първоначално в медии бе съобщено, че Божилов е съдружник на двукратния олимпийски шампион Николай Бухалов, който има фитнес център в Пловдив.

Пред Дир.бг обаче Бухалов заяви, че неговият съдружник се казва Йордан Кочев и той е добре. Двукратният олимпийски шампион бе категоричен, че името Даниел Божилов не му говори нищо и не познава такъв човек.

"В района на убийството има 22 камери, но те са разположени по главната алея на парка, а не на самото място, където е застрелян бизнесменът", посочи пред "24 часа" кметът на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров.

На 14 януари 2015 г. пред луксозна кооперация в парк "Лаута" в Пловдив бе застрелян Димитър Стоянов-Лудия, майстор на бойни изкуства. Той бе бивш състезател по свободни борби, имаше и заложна къща. До момента убийството му не е разкрито и няма задържани.