Терминатора, който е тук за снимките на филма "Непобедимите 2" заедно с още няколко екшън герои, се появи на срещата директно от снимачната площадка с драскотини по лицето и заяви: "Обикновено не изглеждам така, това е част от ролята ми във филма, а не защото толкова време бях губернатор на Калифорния ", предаде БТА.

Борисов отвърна: "И мен ли ще ме разкрасят така, като престана да съм премиер". "Абсолютно!", отговори Шварценегер.

Терминатора отбеляза добрата форма и излъчване на Борисов и се пошегува, че и той тряба да се включи в екипа на Непобедимите. 
Борисов обаче отклони офертата като каза, че може да разгледа възможността да се снима във филм, едва след като престане да е министър-председател, защото иначе съществува конфликт на интереси, цитира го Bnews.
Той сподели, че през времето, когато се е занимавал активно с карате, идоли са му били Чък Норис и Брус Лий и се пошегува: "В бойните сцени ще съм по-добър от тях".

Борисов отбеляза още, че за всички, които участват в този филм и идват да снимат у нас, България е с много добра репутация, харесват природата, артистите ни и екипите, с които работят. Премиерът отчете, че българското кино и театър се развиват успешно и изтъкна, че довечера има премиера на филма "Островът", с чийто екип се срещна по-рано. 

По думите му се водят преговори в новата мултифункционална зала в София да се състои авторитетният турнир по културизъм "Арнолд класик".
"Ако има нещо, което в момента ни липсва и не можем да достигнем, е самочувствието ни като нация. Гледаме само това, което е лошо или не е достатъчно добро, а имаме огромна култура и възможности", заяви още Борисов.

"Много съм щастлив, че съм за първи път в тази страна и че имаме добри отношения. Ави Лърнър (собственик на "Ню Имидж") произвежда филми през целия си живот и много вярва в тази страна, затова ние сме тук", каза на свой ред Шварценегер. Той отбеляза, че филмопроизводството е добър процес, тъй като подпомага цялата икономика.

Запитан защо и той е в Киноцентъра Стоичков отговори: „Защото ми е кеф”. Борисов подхвърли, че той би се справил много по-добре от бившия уелски футболист Вини Джоунс, който се снима в гангстерски продукции.
Бившият национал пък отвърна, че вече има опит в българския филм "Испанска муха".

След половинчасова среща с премиера Арнолд Шварценегер получи подаръци - копие на пищов кремъклия от Априлското въстание, скулптури на Вежди Рашидов, албум на Христо Стоичков и албум на България.
Бойко Борисов пък получил меча на Конан Варварина - подарък от изпълнителния директор на "Ню Бояна Филм" Дейвид Варод.

По-късно през деня още една холивудска звезда пристигна в България, съобщи bTV. Брус Уилис кацна у нас, за да се присъедини към Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Чък Норис и Джейсън Стейтъм за снимките на суперпродукцията "Непобедимите 2". Той предпочете да избяга от суматохата в столицата и изненадващо кацна на летище Пловдив.