Лентата, разказваща за коварен план за покушение над лидера на КНДР, трябваше да излезе на екран следващата седмица, съобщи БТА.

"Повечето от нашите партньори се отказаха от прожектирането на филма, поради тази причина ние отменихме рилийза на лентата, предвиден за 25 декември. Ние разбираме и уважаваме решението им и напълно споделяме тяхната заинтересованост за осигуряването на безопасността на сътрудниците на кинотеатрите и на нашите зрители", се казва в съобщение на компанията.

Най-големите вериги киносалони в САЩ, като "Ригъл синемас", "Синемарк", "Ей Ем Си", "Кармайк синемас" и "Синеплекс" се отказаха да сложат в афиша си скандалния филм.

Както стана известно по-рано, хакери, които поеха отговорността за похищението на конфиденциални данни от "Сони пикчърс", отправиха до филмовата компания писмо, с което предупредиха за възможни терористични актове при прожекциите на "Убийствено интервю".

Списание "Варайъти" публикува откъс от посланието на киберпрестъпниците. Те заплашваха, че желаещите да видят кинолентата ги очаква "тeжка съдба".

"Ние съветваме всички да стоят по-далеч от киносалоните, в които ще бъде показван филмът", се казваше в писмото.

Комедийният екшън разказва за двама американски журналисти, превъплътени на екрана от Джеймс Франко и Сет Роугън, които пристигат в Пхенян за интервю с Ким Чен-ун. Но преди заминаването им, те са вербувани от ЦРУ, което им определя ключова роля в готвещото се покушение срещу севернокорейския лидер.

"Ройтерс" отбелязва, че актьорите Бен Стилър, Стив Карел, Роб Лоу, водещият Джими Кимел и режисьорът Джъд Апатоу, които са приятели на Роугън и Франко, са разкритикували решението на "Сони пикчърс" за изтеглянето на филма.

От своя страна Джеймс Франко и Сет Роугън не са направили никакъв коментар по въпроса досега.