По последни данни на южнокорейския кораб е имало 459 души. Четирима от тях са загинали, а десетки са пострадали. Една от жертвите е жена от екипажа на ферибота, предаде Би Би Си.

Южнокорейският министър по сигурността съобщи, че са спасени 164 души, а издирването на останалите 291 продължава.

Вижте снимки на ферибота>>>

Първоначално Ройтерс съобщи, че около 100 от пътниците остават в неизвестност, а останалите са спасени. Основната част от пътниците били ученици от гимназия в Сеул, отправили се на екскурзия до курортния остров Чеджу-до.

В спасителната операция участват 178 водолази, включително на военното подразделение на южнокорейските тюлени, 100 кораба и 18 хеликоптера.

Американски военен кораб ще се включи в спасителната операция. Седмият американски флот, опериращ в района на Тихия океан, изпрати амфибийния ударен кораб "Боном Ричард", който има хеликоптери на борда, като го отклони от рутинната му патрулна мисия край западните брегове на полуострова, предаде Ройтерс.

Предполага се, че фериботът с водоизместимост 6825 тона и капацитет от 900 пътници се е блъснал в риф. Той се е наклонил силно на едната си страна, след което се е преобърнал и е потънал за 2 часа. Инцидентът стана на 20 километра от остров Пенпудо.