Както вече е известно, машината на авиокомпанията "Джърмънуингс", изпълняваща полет от Барселона за Дюселдорф, се разби на 24 март във френските Алпи. Всички пътници и екипажът на самолета загинаха.

Има подозрения, че Лубиц умишлено е предизвикал катастрофата. Затваряйки се в кабината, той не пуснал вътре другия пилот и насочил самолета към земята.

Самият Лубиц, както се разкри, имал психически проблеми.

"Луфтханза" няма достатъчно лекари за пилотите

Немската авиокомпанията няма достатъчно лекари за оказване на необходимата помощ на всичките свои пилоти, пише в. "Билд ам Зонтаг", цитиран от РИА "Новости" и БГНЕС.

По последни данни пилотът на дъщерната й компания "Джърмънуингс", който разби самолета със 150 пътници във френските Алпи, е имал проблеми със здравето – продължителна депресия и нарушения със зрението, които по принцип са пречка за пилотиране на самолет.

В авиокомпанията има хроничен недостиг на лекари, споделил пред изданието източник, запознат с проблема.

"Медицинската служба е в призрачно състояние. Предоставените работни места остават вакантни за дълго време", казал източникът.

Той добавил, че при това положение е невъзможно да се създадат доверителни отношения с пилотите и експертите не са в състояние да открият започващите психически заболявания.

По данни на изданието в трите центъра на авиокомпанията във Франкфурт, Хамбург и Мюнхен работят 20 лекари.

Още петима лекари извършат прегледи на пилотите на "Луфтханза" и "Джърмънуингс" в авиомедицинския център на летището във Франкфурт.

Като цяло медицинският персонал е крайно недостатъчен за оказване на помощ на 5 400 пилоти.