Миналата година почернената майка е получила 2960 лв., след като е представила фактури за направените от нея разходи по съдебните процеси срещу Лазар Колев, съобщи "Марица".

Сумата е била изплатена от Министерство на правосъдието на две вноски. Фани Белнейска до този момент не е получава друго обезщетение.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г. Телата им бяха открити няколко дни по-късно в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово.

През май 2014 г. Върховният касационен съд окончателно осъди на доживотен затвор без право на замяна подсъдимия за двойното убийство Лазар Колев. Според върховните магистрати Колев е действал при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и умишлено е умъртвил сестрите. 

Майката на убитите момичета обаче твърди, че Лазар Колев е имал съучастник, който ще остане ненаказан. 

Осъденият трябва да плати общо 200 000 лева на майката, но до днес Фани Белнейска не е получила нито лев от тези пари. Преди три години, през февруари 2015 г., от инфаркт почина съпругът й Стоимен Белнейски. След смъртта му, Фани и осиновената им дъщеря Мария живеят със скромната заплата на вдовицата и с пенсията, която момичето получава от починалия си баща.

Двете дори бяха заплашени да останат без покрив над главите си, тъй като жилището, в което живеят, е собственост на БДЖ. Договорът за ползване изтича през 2021 година. За да останат майката и дъщерята в него, апартаментът трябваше да бъде закупен. Фани Белнейска обаче не разполагаше със средства за това. Оказва се, че проблемът е решен.

Апартаментът, в който живеем, вече е моя собственост. Изтеглих кредит, който в момента изплащам, разказа Фани Белнейска. Тя допълни още, че макар и трудно, двете с дъщеря Мария се справят и свързват двата края. С заплатата си жената плаща вноските по заема и сметките. С пенсията, която получава Мария, пък двете преживяват.