Орбан определи коя е последната ”свободна от мигранти зона”

stat
22:18  |  23 октомври 2017 | По света / Редактор Мануел Насименто /  
Виктор Орбан: Европа трябва да бъде ”безопасна, справедлива, гражданска, християнска и свободна” Виктор Орбан: Европа трябва да бъде ”безопасна, справедлива, гражданска, християнска и свободна”
Сн.: БТА

Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че Централна Европа е последната "свободна от мигранти" зона на континента.
Орбан добави, че единството между страни като Унгария, Полша и Чехия може да каже "стоп" на глобализацията и на масовата миграция, предаде БТА.

Според Орбан, който е върл противник на имиграцията, Европа трябва да бъде "безопасна, справедлива, гражданска, християнска и свободна" и да се върне към величието, което според него тя е имала преди да тръгне по пътя на все по-засилващия се мултикултурализъм.

Унгарският премиер отново отправи критики към ръководството на Европейския съюз и подчерта убеждението си, че външните граници на Европа трябва да бъдат защитавани.

Той също така обвини една "спекулативна финансова империя" за "нахлуването" на мигранти в Европа след 2015 г. - очевиден намек за американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос.

Премиерът говори по повод 61-та годишнина от антисъветското въстание в Унгария през 1956 г., когато съветски танкове смазаха бунта за броени дни и около 200 000 унгарски бежанци избягаха на Запад.
Последно в По света


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.