Жертвите изглежда са много млади хора. Очевидно това е атака срещу европейската младеж и нейната любов към живота. Вярвам, че младите европейци ще продължат да ценят начинът си на живот, свободата и радостта да бъдат заедно, посочва Могерини. По думите й страхът няма да надделее.

Най-добрият отговор на терористичните атентати е младежите в Европа да продължат заедно да се радват на живота. Също така обаче е време и за действия. Говорих с британския външен министър Борис Джонсън. Ще подсилим обмена на информация в борбата с тероризма, заяви върховният представител на ЕС.

Белгийският премиер Шарл Мишел и външният министър Дидие Рейндерс също изразиха солидарност с Обединеното кралство. Властите в Белгия ще проведат заседание по сигурността заради атентата в Манчестър. Само след 2 дни се очаква пристигането на делегациите на 28-те лидери от НАТО.

Кметът на Лондон Садик Хан обеща засилени мерки за сигурност в британската столица след вчерашната трагедия.
"Поддържам постоянна връзка със столичната полиция, която преразглежда мерките за сигурност в Лондон. Лондончани ще видят повече полицаи по улиците ни днес", написа Хан в "Туитър".

Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че изпитва скръб и ужас след атентата и че Германия стои рамо до рамо с британците.

"Най-малодушната форма на тероризъм нанесе пореден удар, атакувайки - както и в Париж преди година - концертна проява", каза френският премиер Едуар Филип.

Еманюел Макрон е мобилизирал всички възможни средства да помогне на Великобритания в борбата с тероризма, съобщи Елисейският дворец след 10-минутен телефонен разговор между френския президент и британската лидерка Тереза Мей.

Макрон посети британското посолство в Париж, за да изрази в книгата за съболезнования своята солидарност към жертвите на атентата и техните близки и заяви, че иска да покаже „нашето желание да засилим европейското сътрудничество в борбата срещу тероризма“.

Осветлението на Айфеловата кула ще бъде изгасено днес в полунощ в знак на скръб за жертвите от атентата в Манчестър.

Дълбоки съболезнования изрази и руският президент Владимир Путин в телеграма до британския премиер Тереза Мей.

"Решително осъждаме това цинично, безчовечно престъпление... Потвърждаваме готовността да засилва сътрудничеството в антитерора с британските партньори - както на двустранна основа, така и в рамките на широки международни усилия", подчерта Путин.

Американският президент Доналд Тръмп остро осъди атентата в британския град Манчестър, извършен според него от "зли неудачници", и поднесе дълбоки съболезнования на близките на загиналите.

Президентът изрази солидарност с Обединеното кралство след атентата, чиито жертви станаха "невинни деца". "Терористите и екстремистите, както и онези, които ги подпомагат, трябва да бъдат изхвърлени от обществото ни завинаги. Тази порочна идеология трябва да бъде унищожена, напълно заличена", заяви Тръмп.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън каза, че САЩ работят в тясно сътрудничество с британските власти и подкрепят усилията им да разследват и отвърнат на атаката.