Според екзит пола на социологическата служба Югав за лондонския в. "Ивнинг стандарт", Хан получава 43 процента от първите предпочитания, а основният му съперник 41-годишният консерватор Зак Голдсмит е с 32 процента, предаде БТА.

При вторите предпочитания, които се броят ако никой кандидат не получи 50 процента от първите предпочитания, Садик Хан води с 57 процента срещу 43 процента за Зак Голдсмит.

Окончателните резултати на кметските избори в Лондон се очакват довечера. Избирателната активност е била около 37 процента, по-ниска от обичайното за местни избори във Великобритания.

Изглежда мнозина избиратели не са били склонни да гласуват през май, след като вече очакват да направят това на 23 юни на референдума за членството на Великобритания в ЕС, отбелязва ДПА.

Лейбъристите загубват контрола си над 60-местния парламент в Уелс, сочи екзит пол на ЮГав за телевизия Ай Ти Ви, предаде ТАСС.

Според екзит пола лейбъристите са получили 27 места в регионалния парламент на Уелс, което е с три по-малко в сравнение с изборите преди четири години. Ако този спад бъде потвърден от официалните резултати, това ще значи, че Лейбъристката партия вече няма мнозинство в парламента на Уелс.

Управляващата Консервативна партия също губи три места и остава с 11 депутати в парламента на Уелс. Либералдемократите също губят три места и остават с двама депутати в този регионален парламент.

Партията на Уелс "Плайд Камри" увеличава резултата си на 12 места спрямо само едно в досегашния парламент, а евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) печели осем места на тези регионални парламентарни избори. Тя не е имала свой представител в досегашния парламент на Уелс, отбелязва ТАСС