От кабинета на главния прокурор Сотир Цацаров са заявили единствено, че не могат да коментират, тъй като се касае за "следствена тайна".

Пред БНР, от държавното обвинение нито са потвърдили, нито са отрекли информацията. От там уточнили пред Дарик, че ако има нещо, което могат да съобщят, ще го направят официално.

В статия от 29 юли австрийският вестник "Дер Щандард" пише, че на адвоката на собственика на КТБ е връчено постановление за привличането му като обвиняем за финансови злоупотреби. Самият Цветан Василев от юни е извън България. Преди дни в писмено изявление до медиите той обяви, че не се крие от правосъдието. Единствената причина да остане в чужбина била осигуряването на личната му сигурност заради определени кръгове.

Все още не е известно името на адвоката на банкера. По закон, ако има постановление, то трябва да бъде връчено на упълномощен от банкера защитник. Възможно е прокурорът да му назначи служебен адвокат без негово знание.

Заради обвинения за присвояване на близо 206 млн. лв. в ареста остават главната касиерка на КТБ Маргарита Петрова и зам. главната счетоводителка Борислава Кючукова.
Под домашен арест е главната счетоводителка Мария Димова, а на свобода срещу 10 000 лв. гаранция е изпълнителният директор на банката Орлин Русев.

АНКЕТА: Да се отнеме ли лицензът на КТБ?