10-годишната Лара е била оставена пред тотопункт на около 50 метра от Шесто районно управление на МВР в София около 22 часа. Момичето е било докарано със сив "Фолксваген голф" и само е отишло в РПУ, откъдето се обадили на майка й и в ГДБОП.

По-късно детето е отведено от майка си Моника Добринова в семейната къща на столичния булевард „Пушкин” в кв. Бояна.
Според БНР преди няколко дни семейството е платило 500 000 евро откуп.

Екипи от ГДБОП, СДВР и други служби издирваха фолксвагена през цялата нощ и по основни пътни артерии в столицата имаше засилено полицейско присъствие.

От МВР съобщиха, че детето е в добро общо физическо състояние, осигурена му е помощ от психолог.

"Благодаря се, че детето е живо и здраво. Работата по случая продължава и ще продължи, докато не бъдат открити тези, които причиниха всичко това и сме сигурни, че повече няма да се случи. Сигурен съм, че главният секретар ще коментира по-късно през деня. Колегите от ГДБОП работиха безотказно и неуморно през последните месеци", заяви пред БНР заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.
 
Прокуратурата: Работим по основна версия

Прокуратурата работи по водеща версия за отвличането на Лара, но на този етап не мога да ви я съобщя, заяви пред журналисти зам.-главният прокурор Ася Петрова, предаде "Фокус". Тя отказа да посочи дали тази версия е свързана лично с Евелин Банев.
Прокурор Петрова подчерта, че през тези около 50 дни от отвличането на дъщерята на Брендо до нейното връщане, прокуратурата е работила интензивно с всички останали институции.

Ася Петрова отказа да коментира дали става въпрос само за един извършител или за организирана група, но добави, че "имат очакване да задържат похитителите". Отвлечената Лара все още не е разпитвана. Евелин Банев-Брендо е бил разпитан, но не е дал показания, които могат да бъдат свързани с отвличането.

Лара Банева беше похитена в София на 5 март сутринта пред дома й на път за училище, а шофьорът й прострелян.


Делата срещу Евелин Банев – Брендо

Банев бе разпитан в затвора в Милано във връзка с отвличането на дъщеря му. Той е подсъдим в Италия по делото срещу международна група за наркотрафик "Кокаинови крале" за трафик на близо 40 тона кокаин.

През февруари беше издадена нова европейска заповед за арест на Брендо, от съд в Букурещ, за създаване на организирана престъпна група за наркотични и психотропни вещества (кокаин). Наркотиците са били трафикирани от Латинска Америка през пристанището на гр. Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации.

В средата на февруари Софийски градски съд осъди Евелин Банев на 7 години и половина затвор. Той е подсъдим по две обвинения – за организирана престъпна група и за пране на пари. За първото съдът му наложи наказание от 6 години затвор, а за второто 7 и половина. Така общото наказание е най-тежкото от седем и половина години затвор. Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лева, колкото е и сумата, за която той е подсъдим за пране на пари. Присъдата се обжалва.