Мартин Шулц поиска ЕС да стане Съединени европейски щати

stat
15:19  |  7 декември 2017 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Мартин Шулц изложи виждането си за промяна на ЕС Мартин Шулц изложи виждането си за промяна на ЕС
Сн.: БТА

По време на конгреса на Социалдемократическата партия на Германия, провеждащ се в Берлин, лидерът й Мартин Шулц отправи предизвикателство към ЕС.
Той поиска до 2025 година да се приеме обща федерална конституция и сегашният формат на съюза да се промени по примера на САЩ в Съединени европейски щати, съобщи "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

"Това е единственият ни шанс да бъдем в състояние да се конкурираме с останалите силно развити региони на света. Федерална Европа не трябва да заплашва отделните държави-членки, а да стане полезно допълнение към националните държави. Само обединена Европа може отговори на предизвикателствата на икономиката, миграцията, сигурността. В европейската политика не трябва да продължаваме така, както в последно време", каза Шулц.

Според лидера на германските социалдемократи страните от ЕС, които не са съгласни с приемането на федерална конституция, трябва да напуснат както Великобритания.
Последно в По света


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.