Това съобщи днес турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от в. "Миллиет", предава БТА.

„До момента няма загинали наши военни. Унищожени бяха над 170 цели“, посочи Йълдъръм.

Турската телевизия НТВ информира, че в 16 часа местно време ще започне заседание на министерския съвет на Турция, посветено на операцията в района на Африн.

Агенция ТАСС цитира турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който съобщи за един загинал служител в енергийна компания в турския окръг Хатай при обстрел от Сирия.

Колко години ни нападат от Северна Сирия. Ето и днес отново имаме загинал при падане на снаряд в енергийна компания в Хатай, каза днес Ердоган.

Става въпрос за служител в енергийната компания Тедаш. Разбира се, в тази борба (срещу терористите) ние ще имаме загуби, ще имаме герои. Такива нападения обаче няма да останат без отговор, а тези, които стоят зад тях, ще платят висока цена, каза Ердоган, цитиран от турската телевизия А Хабер.

По думите му Турция няма проблеми с кюрдите, но има проблеми по отношение на създаването на терористичен коридор край границите на страната.

Това не е кюрдски, а терористичен коридор и нашата задача се състои в това да го унищожим, добави президентът.

По-рано днес турският премиер Бинали Йълдъръм разпространи в Туитър целите, които Анкара си е поставила с нахлуването си в сирийската провинция Африн.

Най-малко 11 цивилни, включително пет деца, бяха убити вчера при турските въздушни удари по кюрдския анклав в Северозападна Сирия Африн. Това предаде Франс прес, като се позова на нови данни на неправителствена мониторингова организация.

Пред Дир.бг пък арабистът проф. Владимир Чуков обяви, че според него Турция ще иска да приключи бързо тази операция в Африн.