Изявлението идва ден след като турските сили и бойците от Свободната сирийска армия превзеха анклава Африн, съобщава АФП, цитиран от БТА.

Сега, след /Африн/, ние ще продължим процеса до пълното унищожаване на този коридор, съставен от Манбидж, Айн ал Араб /арабско име на Кобане/, Тел Абияд, Рас ал Айн и Камишли, заяви Ердоган в реч в Анкара. Турция започна на 20 януари военна операция "Маслинова клонка" в района на сирийския град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа /СЗН/ и Партията на демократичния съюз /ПДС/, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия /ПКК/.

Ердоган посочи, че до момента в рамките на операция "Маслинова клонка" турската армия е неутрализирала 3622 терористи, съобщава в."Миллиет". Той предупреди също, че в ако е необходимо, Турция може да проведе антитерористична операция и в Северен Ирак.

Ние казахме на централното правителство /в Багдад/: ако ще решите проблема в Синджар /район в Северен Ирак/, решете го, ако не можете да го решите, някоя нощ ненадейно ще влезем в Синджар и ще прочистим елементите на ПКК там, посочи Ердоган, цитиран от в."Миллиет".