Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци. Има съответствие между издадените лични документи и броят на хората в изборните списъци, посочи Близнашки, цитиран от БТА.

Той добави, че всички документи от СИК в чужбина ще бъдат докарани в България.

Искаме да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години - покупката и продажбата на гласове, заяви Георги Близнашки.

Вчера стана ясно, че МВР следи около 1000 възможни купувачи на гласове. Полицията ги наблюдава и предупреждава да не вършат това, изтъкна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

След една година вълнения е време да се излъчи едно силно, политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата "преход" и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия, коментира Георги Близнашки.

Още на следващия ден след като поехме управлението, беше одобрена Общата рамка на Споразумението между България и ЕК за следващите няколко години и до 2020 година в страната ще постъпят 15.8 млрд. евро, каза Близнашки. Крайно време е да се създаде нормална обстановка и тези средства да се използват по предназначение.

Експертите казват, че ако се справим с тази задача и няма нови сътресения, злоупотреби и корупционни практики в края на този период, жизненото равнище ще скочи рязко, с близо 38 процента, посочи премиерът на служебния кабинет.

Дано нашето общество остане отворено и да не допуснем онзи диктат на олигархията, който някои се опитаха да приложат преди малко повече от година, каза още Близнашки, цитиран и от "Фокус".

Близнашки откри 94-ата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в София.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на 5 октомври?