Поведението му е недопустимо, независимо от високата емоционалност на двете страни в студиото, смятат в СЕМ. 

На редовното си заседание днес, медийният регулатор обсъди случилото се в ефира на обществената телевизия в петък вечерта, съобщи "България он Ер". Над 35 писма с оплаквания от поведението на Емил Кошлуков са постъпили в СЕМ до този момент.

Тъй като СЕМ комуникира с ръководството на БНТ, а не с отделни водещи, то ще бъде изслушано. След това комисията ще вземе решение дали да предложи да се състави акт на държавната медия.

Като водещ на предаването "Още от деня", Кошлуков показа среден пръст срещу един от лидерите на екопротестите в защита на Пирин - Борислав Сандов. Така програмният директор демонстрира, че такъв жест е показал и един от протестиращите пред сградата на телевизията, където те изразиха недоволството си от начина, по който тя отразява тези събития. Сандов се разграничи от този жест и коментира, че това е единична проява, вероятно провокация.

Вчера вечерта Кошлуков се извини от ефира на същото предаване - "Още от деня", с думите:
"Дължа извинение за неприличния жест, който направих.

Днес програмният директор на БНТ получи статуетката "Златен скункс" на предаването за гафове "Господари на ефира", която прие с готовност и признание, че го заслужава, след като е направил грешка.