Коледни елхи наопаки се продават за 1000 долара

stat
20:25  |  29 ноември 2017 | / Редактор Мануел Насименто /  
Традицията съществува от векове сред някои славянски народи Традицията съществува от векове сред някои славянски народи
Сн.: YouTube

Удивени потребители засипаха Туитър с доста саркастични коментари за новата мода - предлаганите изкуствени коледни елхи, поставени да висят "с главата надолу".
Артикулите се предлагат срещу феноменалната цена от 1000 долара във веригите на "Таргет", "Хоум депо", "Уолмарт" и "Колс", съобщава агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

"Това шега ли е или обикновена лудост?", пише в един от постовете.

Специалистите от своя страна изтъкнаха, че традицията за поставянето на елхите с върха надолу, провесени от тавана, съществува от векове сред някои славянски народи - в Полша, Словакия и Украйна.

Те символизирали дървото в райската градина и били декорирани с цветя и лакомства като символ на изобилие.

"Обратните" елхи често се поставяли над коледната трапеза. Те имали и известно преимущество пред традиционните - децата не могат да достигнат до украсата и тя по-дълго време се запазвала.

В Туитър все пак коментираха, че славянските народи едва ли са давали по 1000 долара за "обратно" дръвче, каквито са днес цените в големите търговски вериги.Последно в Спектър


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.