Това коментира пред журналисти Делян Добрев от ГЕРБ. Президентът има право по Конституция да налага вето на всеки закон, който прецени, посочи депутатът. Не сме се запознали с мотивите, когато се запознаем, можем да ги коментираме конкретно, добави той.

"Това обаче, което сега ни кара да се замислим, е дали това вето не е свързано с бивши членове на неговия екип, говоря за Елена Йончева и за липсата й на отговор на въпроса участвала ли е тя в съдружие 50 на 50 с офшорка - тя внася 5 000 лева, офшорката внася 315 хиляди лева.
Тази офшорка се представлява от Зорница Блъскова, която по информация от интернет е съдружник в една друга фирма с Георги Георгиев, за която фирма докладът на "Аликс партньрс" сочи, че е източила 42 млн. лева от КТБ", коментира Делян Добрев.

Не получихме отговор на тези въпроси, а в същото време президентът се изказва много ласкаво по отношение на Йончева и затова у нас остава горчивина дали това вето не е свързано и с нещо такова, добави депутатът от ГЕРБ, цитиран от БТА.

По-рано днес държавният глава върна за ново обсъждане текстове от промените в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с КТБ. Президентът възразява срещу разпоредби, които, според него, преуреждат с обратно действие, в нарушение на правовата държава, настъпили правни последици, придобити права и погасени задължения.

ДПС обяви, че не приема мотивите на президента Румен Радев за наложеното вето на поправките в Закона.