Борисов посочи, че това е било причината да заяви, че са платени 2 милиона лева за репортажите на Йончева, предаде Агенция "Фокус".

Бойко Борисов подчерта, че той никога не си е позволявал да говори срещу политическите опоненти, но от тях получава само клевети, заплахи и неистини.

„Не може Елена Йончева в медия да се обръща по такъв начин срещу Делян Добрев, който е интелигентен човек и джентълмен.

Ако тя ме съди, ние ще подадем сигнал до Специализираната прокуратура, която има компетенциите да разследва всичко това, което съм заявил и то в много дискретен вид, защото е класифицирана информация на службите“, посочи Бойко Борисов.

Той каза още, че продължава здравата пропагандна кампания срещу ГЕРБ, като се говорят неистини и се принуждава партията да влиза в обяснителен режим.

По отношение на санирането Бойко Борисов подчерта, че то трябва да бъде продължено и увеличено, тъй като санираните блокове придават съвсем друг вид на населените места, привличат инвеститори и са много важни за туризма и за неговото развитие.

По-рано Еелена Йончева каза: „Убедена съм, че става въпрос за голяма лъжа. Ако се докаже, че това, което говори Борисов, не е лъжа, съм готова да се откажа от всякаква политическа дейност и да изляза от парламента. Но ако се докаже, че Борисов лъже, ако е мъж и има чест, и достойнство на държавник, тогава той да поеме отговорността и да напусне политическата сцена“.