Волен Сидеров отправи остри думи към представителите на ГЕРБ и към колегите си от Патриотичната коалиция.

Потъва ли формацията и равносилни на политическо самоубийство ли са действията на Симеонов, Каракачанов и Сидеров?

"Проблемите в коалицията не са от вчера. Защо точно вчера се изказа Сидеров? Къде беше "Атака", когато беше приет бюджета? Това е странно говорене за един опитен политик. Това е борба за електорално позициониране. Всичко това е, за да компенсира електоралното недоверие", подчерта пред Bulgaria ON AIR политологът Татяна Буруджиева.

Тя изтъкна, че реакцията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов към думите на Сидеров е била съвсем на място, а именно, че няма да се разправят през медиите.

"Електоралните нагласи и спадането на рейтинга на доверие. Този политически цирк ми е до болка познат. Надутите очаквания на електората за Европредседателството трябва да бъдат притъпени, затова се случва всичко. Целта е отвличане на общественото внимание. В момента нищо не се говори за това председателство", посочи политикът и анализатор Димитър Байрактаров.

По линия на поредицата от конфликти между президент и премиер Буруджиева отбеляза, че това е битка за имидж. Радев смята, че президентството трябва да бъде един от центровете на властта. Според мен няма сблъсък на институциите, тъй като те действат в различни сфери, поясни още тя.