46-годишният мъж ще отговаря пред магистратите за предумишлено убийство, извършено с особена жестокост и с користна цел. Караджов искал да придобие имот на родителите си.

Телата на Божура Караджова (69 г.) и Цветан Караджов (74 г.) бяха открити на 17 май 2016 г. от съседка в двора на къщата на семейството в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата бяха застреляни. 

Днес окръжните съдии призоваха като първи свидетел по делото съпругата на Венцеслав Караджов - Каля, която твърди, че отношенията между Караджови и синът им се влошили преди 5 години, съобщиха "Марица" и "24 часа".

Тогава Венцеслав поискал от родителите си да му прехвърлят имота, в който бяха убити. Той бил купен от сина и снахата в края на 90-те години и записан на името на бащата Цветан. Родителите отказали, защото се страхували, че ако го направят, синът им ще ги изгони. След това започнали скандалите.

"Свекър ми и свекърва ми непрекъснато ме обиждаха. Наричаха ме "курва" и "проститутка". Свекърът ми пиеше доста и ставаше агресивен. Кълнеше съпруга ми с думи, които са просто непонятни за родител. Казваше му: „Да ти изсъхнат ръцете!”, „Кръв да тече от ушите ти!”, „С лъжичка да те хранят", заяви Каля Караджова. 

По думите й, Цветан Караджов дори гонел сина си с нож. Скандалите ставали пред непълнолетното дете на Каля и Венцеслав - Алекс, който преди 2 години дори лежал в болница. Момчето загубило паметта си и говорело несвързано.

Знаеше само, че той е Алекс, а ние – мама и тати, нищо друго. Нито на колко е години, нито в кое училище е. Говореше като малоумен. Прекарахме 3 дни в Спешното отделение и накрая не успяха да му уточнят диагнозата”, допълни Караджова.

Жената е категорична, че съпругът й Венцеслав не е застрелял родителите си.

Очаква се Караджов да даде показания след разпитите на всички свидетели, които ще се проведат в сряда и четвъртък. Ако той бъде признат за виновен, най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното престъпление е доживотен затвор без право на замяна.