Младият мъж е открит след претърсване на територията на село Локорско, включително и на близката гориста местност. Той е приведен в полицейския арест, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Издирването на 28-годишния Кристиян бе предприето, след като в апартамент в столичния квартал "Хаджи Димитър" бяха намерени телата на майка му и дядо му. Причина за смъртта им са множество прободни рани с нож с голямо острие.

От полицията съобщиха, че двойното убийство е извършено по изключително жесток начин, като единствен заподозран е Гочев, който е наркозависим и има психично заболяване. Затова, докато течеше издирването, от МВР предупредиха, че вероятно носи хладно оръжие и може да бъде опасен.

Гочев отказва да съдейства на разследващите и неадекватен, не може да се сам грижи за себе си, коментира след ареста шефът на СДВР Младен Маринов, цитиран от "24 часа".

Той уточни, че към момента с него работят психиатри и предстои да решат къде да бъде настанен.

Беглецът е задържан след сигнал на жители на Локорско.

Вчера, при огледа на местопрестъплението, криминалистите установили, че убецът е бил подготвен да заличи следите си с химически препарати. След това избягал с опела на дядо си.

Разплитането на случая започнало случайно, след като полицаи намерили загубената лична карта на Гочев и отишли до жилището да му я върнат. Там обаче усетили силна лоша миризма и разбили вратата.

Съседи разказаха, че в семейството често е имало скандали, когато Кристиян Гочев изпадал в кризи.