На 27 октомври 2015 г. 46-годишната Иванка Стоянова и 67-годишната й майка Тонка Желева бяха убити от Радневски в двора на къщата им на ул. „Северна” № 14 в бургаския квартал "Долно Езерово". Двете жени бяха застреляни в гръб от 52-годишния Драгия със законно притежавана ловна пушка „ИЖ”.

В началото на юни т.г. Бургаският окръжен съд го осъди на 12 години затвор, след като обвиняемият се призна за виновен и делото бе разгледано по съкратената процедура. Прокуратурата обаче протестира решението.

Бургаският апелативен съд измени присъдата и увеличи наложеното наказание на Драгия Радневски от 12 на 25 години "лишаване от свобода", съобщиха от пресцентъра на съда.

Въззивният състав счита, че престъплението и личността на обвиняемия се отличават с висока степен на обществена опасност. Отнет е живота на две жени. Приятелката на подсъдимия - 46-годишната Иванка, е имала непълнолетно дете, което остава пълен сирак. Това обстоятелство е било известно на Радневски, предвид близките му отношения с жертвите, но не му е подействало възпиращо.

Убийството е извършено през деня, в дома на жените, в близост до който се е намирало малолетното внуче на Стоянова, брутално и хладнокръвно, като акт на отмъщение и наказание, което го характеризира като изключително тежко.

Според съда Радневски следва да се изолира за по-дълъг период от време, което ще му въздейства поправително-превъзпитателно и ще изпълни целите на генералната превенция и върху другите членове на обществото.

Втората инстанция намира, че най-подходящото по вид наказание в случая се явява доживотен затвор, което съгласно разпоредбата от Наказателния кодекс следва да се замени с наказание лишаване от свобода в размер на 25 години. Апелативен съд- Бургас потвърждава присъдата в останалата й част.

Драгия Радневски е осъден да заплати на дъщерята на Иванка Стоянова - Антония Стоянова обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд.