Василева пише, че преди дни е отишла в Белград за рождения ден на баща си - 12 август и сама отишла в полицията, за да се регистрира като чужд гражданин, както изисква местното законодателство. От полицаите разбрала, че е издирвана от България с Червена бюлетина на Интерпол и се налага да я задържат. След като сръбските власти получили потвърждение от София, че са задържали правилния човек, случаят бил разгледан от сръбски съд, който я освободил да се прибере при родителите си, но й наложил мярка за неотклонение.

Преди дни от прокуратурата обявиха, че е изададена международна заповед за арест на Василева, след като й беше повдигнато обвинение за пране на 2,6 млн. лева - дарени от баща й.  

Според нея това е станало, след като баща й потърси помощ от американското правителство по закона "Магнитски".

„В примитивен пристъп на ярост във връзка с жалбата по закона „Магнитски“, българските корумпирани власти директно ми издадоха „Червена бюлетина“ на Интерпол и се захващат с мега фалшификация, за да защитят действията си. За да се появи „Червената бюлетина“ на информационна система на Интерпол на 14 август 2017 г., това означава, че документите са пратени няколко седмици по-рано. Моето шесто чувство ми казва, че това е станало на 3-ти август 2017 г., точно когато излезе първото съобщение за закона „Магнитски“, пише още Василева, която подчертава, че е доктор по право, който се занимава с научна дейност от пет години насам.  

От блога й става ясно, че тя е завършила образованието си в Лондон и живее там.

"На 14-ти август 2017 г. българските адвокати на баща ми ми се обадиха, за да ме информират, че прокуратурата ме е обвинила в пране на пари, защото през 2013 г. баща ми ми е дарил пари, с които съм си купила апартамент във Варна, и е трябвало да знам, че баща ми е престъпник. Почти същото обвинение като на майка ми – абсурдно и в нарушение на презумпцията за невинност. Моят баща няма осъдителна присъда до ден днешен. Освен това, България е единствената държава в Европейския съюз, в която повдигането на обвинение не подлежи на съдебен контрол. Има и осъдителни решения от Европейския съд по правата на човека срещу България точно по тази причина", допълва дъщерята на бившия собственик на КТБ.

Според нея е конфликт на интереси, че е обвинена от същия следовател, повдигнал обвинение и на майка ми. А "още по-позорно", че й е издадена заповед за задържане за 72 часа и въпреки че много добре знаят, че не живее в България, са пъхнали призовка да се яви на 7-ми август, под вратата на празния апартамент на родителите й в София. Заповедта за арест е издадена, защото не е уважила именно тази призовка. По думите на Василева това е класически пример за нередовно призоваване и злоупотреба с право. Тя видяла документа преди два дни и в него дори не пишело за какво е призована. Мафията много е бързала, заключава тя.

"Бях изплашена до смърт, но и бях дълбоко впечатлена от човешкото лице на сръбските власти. Полицаите, които ме арестуваха и ме откараха в сръбското бюро на Интерпол, ми казаха: „Не изглеждаш като престъпник. Всичко ще е наред“. Служителите на сръбското бюро на Интерпол бяха доста озадачени какво се случва. Чух ги да шепнат на сръбски: „Първо бащата, после майката, сега дъщерята…Нещо странно се случва в България“, пише още Василева.

Преди два дни българският съд отказа да се занимава с нейната жалба срещу заповедта за задържането й, защото била преждевременно подадена и разглеждането й било безсмислено. Мотивът е, че тя все още не е арестувана.