Инцидентът в Дупница е от 23 февруари. Момчето е с охлузни рани, не е пострадало тежко, съобщиха  от общината, цитирани от БТА.

Преди инцидента момчето се скарало с три деца от друга група и се наложило да бъде изолирано в отделна стая, където е било оставено под надзора на помощник-възпитателка, която временно оставила детето без надзор, за да отиде до тоалетната. Тогава детето скочило от прозореца, който бил отворен.

Инцидентът е проверен от комисия, назначена със заповед на кмета Методи Чимев. Комисията е установила, че е извършено нарушение в случая, тъй като детето е оставено без надзор от персонала. На детето е оказана адекватна помощ от страна на персонала и родителите са уведомени своевременно, се казва в протокола от проверката.

По повод инцидента, кметът на общината е изпратил уведомителни писма до всички директори на детски градини. В тях се казва, че при възникнали инциденти, аварии, злополуки с деца, педагогически специалисти и непедагогически персонал, в срок до един час от узнаването, те трябва да подадат първоначалната информация до дирекция "Хуманитарни дейности" в община Дупница. В срок до 24 часа пък кметът трябва да получи писмен доклад с информация по случая и предприетите действия.