22-годишната Стецюк е в болница след като оцелява по чудо, но там е арестувана от полицията заради оплакване на неизвестен мъж.

Според версията на нейна приятелка, тя е скочила заради опит да бъде "изнасилена и убита" от богат чужденец и в желанието си да запази личното си достойнство. Това твърди Ирина Гросман, също рускиня, която работи заедно със Стецюк в Дубай, пише британският The Sun.

Рускинята има добри шансове да се възстанови напълно след скока си от 6-ия етаж на дубайския хотел. Според близките й, тя се е запознала случайно с неизвестния богат чужденец, който я ухажвал настойчиво след това. "Екатерина отказа да е с него, това го ядоса и той я нападна с намерението да я изнасили и убие", твърдят майката Инга и приятелката й Гросман.

Двете отричат появилите се твърдения, че Стецюк е работила като компаньонка и заявяват, че е имала договор за манекенка в Дубай.

Чужденецът, който я е нападнал е арестуван на летището в Дубай и отведен на разпит. Именно по време на разпита е отправил насрещен иск срещу рускинята и затова тя е била арестувана в болничната си стая.

Сега Екатерина очаква операция, след която се надява да се възстанови напълно. За целта обаче близките й трябва да внесат 11 000 паунда за медицинските услуги. От случая се е заинтересувало и руското консулство в ОАЕ.