Изпълнителният съвет на ДСБ възлага на Националното и Областните ръководства на партията да започнат интензивна работа по привличане на авторитетни опозиционни политици и личности от центъра и дясното и подготовка за мажоритарни парламентарни избори, се казва в съобщение до медиите.

От ДСБ подчертават, че от 2004 година тяхна кауза е свикването на Велико Народно събрание и приемането на нова Конституция. Според партията, ръководена от Радан Кънев, проведеният на 6 ноември референдум потвърждава необходимостта от коренна промяна на политическата система.

С резолюцията ИС насрочва Национално съвещание на ДСБ на 26 ноември, на което да бъде дадено начало на ново обединение на свободните хора и демократите в България за постигане на целите от предходната точка, заявиха още от партията.

Оттам подчертаха, че след изтичане на споразумението за Реформаторския блок и политическото изчерпване на коалицията, ДСБ няма да подпише ново споразумение с партии, участващи в сегашното правителство.

Днес останалите партии в Блока преподписаха споразумението.

Гражданският съвет, в това число и народните представители от него, обаче категорично се разграничиха "от опитите на някои от партиите и отделни частни лица да "преподпишат" учредителното споразумение, без участието на всички участници в блока.

На балотажа: Гласувайте по съвест

ДСБ официално призова членовете и симпатизантите си да гласуват по съвест на втория тур на президентските избори.

По-рано Радан Кънев заяви:

"Червеният генерал Бойко Борисов беше втори на първия тур на изборите и не си подаде оставката, както каза. Как си представя, че може да спечели подкрепата на хората така. Бих се обърнал към него, за да не печели изборите червен генерал, да си подаде оставката до неделя. Аз ще гласувам в неделя на обяд и ако дотогава премиерът си подаде оставката, аз ще гласувам за Цецка Цачева. Ако не си я подаде - ще гласувам с квадратчето "Не подкрепям никого" срещу двама червени генерали".


• Уважаеми читатели, според изискванията на закона не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. "Предизборна агитация" е призив за подкрепа или за неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в избори.