Това съобщи БТА. Човек, който предлага гетата да се трансформират в туристически атракции, кастриране на малцинствата, да отговаря за етническите въпроси и да оглавява Съвета, това е груба форма на цинизъм, посочи той в кулоарите на НС.

За конкретния случай лидерът на ДПС припомни "не е виновен този, който яде зелника, а този, който му дава". Така че, заключи Карадайъ, онези, които дават терен на националисти, нацисти, фашисти днес да са на власт и да минират бъдещето на нашата страна, би трябвало да понесат своята отговорност. Изказването на Путин за кирилицата, според него, би следвало да бъде оценено по-скоро от държавата, премиера, външния министър, а не коментирано от партиите.

Дир.бг припомня, че днес Министерски съвет реши вицепремиерът Валери Симеонов да бъде председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) към Министерски съвет. 

Според Правилника за устройството и дейността на НССЕИВ на тази позиция може да бъде само заместник-министър-председател, съобщиха от правителствената информационна служба.