Това каза пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, в отговор на въпрос, защо от ГЕРБ нанесоха такъв удар на ДПС.

"Те очакваха да имаме подобна реакция, каквато имат други политически формации в българския политически живот, но ГЕРБ реагира много по-адекватно и основната ни цел е да правим политика и да водим разговори с всички български граждани, без значение от техния етнически произход, във всички региони и райони на страната”, посочи Цветанов.

По думите му, това е ГЕРБ и точно това е моментът, в който не се възприема като добре, че през последните 8 години навлезе трайно в смесените региони и се явява като единствената възможна алтернатива за българските граждани и българските турци, които упражняват правото си на глас.

Попитан, дали е убеден в това, което казал за друговереца, защото от ДПС категорично са го опровергали и са обяснили, че не е истина, Цветанов отговори:

"Провел съм разговори с нашия кандидат за кмет Мустафа Аликанов. Това е станало предишния петък, когато е имало предизборна среща, на която са присъствали представители от ГЕРБ и жителите на съответното населено място”.

Цветан Цветанов обясни, че не може да спомене кой е човекът, който е казал подобни тежки думи и добави, че във всяка една кампания, която се прави в тези региони винаги има висок градус на напрежение.

"Сърница е жизнено важна за ДПС. За нас всяка една община има еднаква тежест. Точно затова смятам, че не трябваше да има такъв градус на напрежение и такава емоция в тази предизборна кампания”, подчерта Цветанов.

На въпрос, дали напрежение, подобно на това в Сърница ще се изгради и на предстоящите местни избори, Цветанов заяви, че наблюдавайки поведението на другите политически формации, ще заложат на това.