Така доскорошният националист, бил в редиците на "Атака" и Патриотични фронт,  обясни решението си да влезе в листите на ДПС. Той ще води партийната листа в 23 МИР в София.

По думите му партията се е разделила с непатриотичната част. Той не назова партията на бившия лидер Лютви Местан - ДОСТ, но очевидно имаше предвид нея.

"Патриотизмът не е маса в ресторант, че да е резервирана за една партия. По презумпция всяка партия трябва да е патриотична, българите, които са патриоти, не трябва да се разглеждат като крепостни селяни. Този пещерен популизъм има нужда да се култивира", заяви още той и припомни, че и Димитър Байрактаров напусна патриотите и се кандидатира като независим.

След като му беше показан откъс от негово участие в Нова телевизия от 2009-та година, когато нарича ДПС "триглава ламя", която има "търбух", той обясни:

"Това бе част от моето политическо тийнейджърство, когато бях много по-емоционален, когато говорех без да се замисля. Когато човек се запознае отвътре с фактите и разбере, че се е подчинявал на едни клишета, то най-нормалното нещо е да се поправи", заяви още Бинев.

По думите му той бил един от конструкторите на Обединените патриоти (НФСБ-ВМРО-"Атака") и отдавна иска да се съберат, но имали хора, които бъркали патриотизма с личното обожание към тях.

"Патриотизмът е чувство. Когато на един журналист не му дават да задава неудобни въпроси, когато един футболист не го пускат да играе, а на един политик не му дават възможност да се изяви, е напълно нормално да иска да се трансферира, така да се каже", обясни още кандидат-депутатът мотивите си да влезе в листите на ДПС.